woensdag 2 januari 2013

openingspraatje

Het is weer beduidend drukker op relatieplanet. Met de feestdagen was er nauwelijks iemand online. Ikzelf incluis. Maar nu veel mensen weer moeten werken en gedwongen worden om weer terug te schakelen naar de oude sleur, merk je dat veel er moeite mee hebben om de knop in het hoofd om te draaien. De kater na de vakantie.

Om te ontsnappen aan de saaie kantoorwerkjes wordt er veel langs fotootjes en profielen gesurfd. Mijn inbox staat dan ook propvol met "Gelukkig Nieuwjaar" wensen van allerlei mannen die ik nog niet eerder gezien heb. Het is natuurlijk ook een mooie ijsbreker. "Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar?", "Heb je een gezellig oud en nieuw gehad?" etc. Eindelijk eens wat andere gesprekken dan: "Zit je al lang op rp?", "Hoe komt het dat je vrijgezel bent?".

Bovenstaande geeft ook wel weer aan hoe moeilijk we het soms vinden om een gesprek te beginnen. Een vriend van mij had vroeger een rits standaard zinnen achter de hand om meisjes aan te spreken. Ik vond het wat gemaakt en weinig origineel overkomen altijd, maar ik moet toegeven dat hij vaak een meisje mee naar huis nam aan het eind van de avond. Hij had dan ook wel de looks, maar toch. Je zal toch eerst contact moeten maken wil je dat je looks opvallen. Ik begin er bijna aan te denken om zelf ook maar een rijtje oneliners te onthouden die in iedere situatie van pas kunnen komen. Maar het valt nog niet mee om die te verzinnen. Bij gebrek aan inspiratie doe ik wat ik dan altijd doe: ik klim het internet op. Na een uurtje surfen in de frisse wind kom je altijd wel met een zekere vangst thuis.

Zo vond ik een mooi citaat van Nelson Mandela: "Iets lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is."
Dat klinkt inspirerend en motiverend. Maar kan ook een leuke discussie opleveren. Een vraag als: "Wat zou jij nog willen doen in het leven dat nu nog onmogelijk lijkt?" kan al een hele avond vullen.

"Wie zijn eigen weg gaat, zal nooit verdwalen." vond ik ook een mooie. Al is dit meer een wijs citaat dan een opmerking waarmee je een gesprek kunt openen. Ik schrijf hem op in mijn kleine boekje dat ik altijd bij me draag voor als ik mooie woorden of zinnen tegenkom of voor als ik gewoon even iets van me af moet schrijven.

Wijze quotes te over op het net, maar als je bij openingszinnen gaat zoeken is de wijsheid opeens ver weg. Ik lees de meest absurde zinnen waarvan ik als vrouw nu al kan voorspellen dat ik je eerder met verbaasde verontwaardiging of zelfs pure walging aan zou staren in plaats van er gecharmeerd van te worden door zo aangesproken te worden.  "Die rook boven je hoofd, is die van een sigaret of ben je zo heet?" Is zo'n openingszin. Dat slaat toch helemaal nergens op? In een eerste vraag al refereren aan seks is niet verstandig, kan ik je als vrouw wel vertellen. Een bijdehante opmerking die niet seks gerelateerd is, maar van humor getuigd is juist wél aan te raden.

"(Zet een kruisje op haar hand en zeg:) "Ik heb mijn schat gevonden."
Kijk, die vind ik best leuk gevonden. Als een jongen dat bij mij zou doen, zou 'ie scoren.

Wat is jouw beste openingszin?

4 opmerkingen:

 1. Laura,

  Originele openingszinnen zou ik zo niet weten, maar misschien kan iemand het proberen met deze senryu!

  ----------------------------------------

  heel even als ik

  één tel in jouw ogen-blik

  eeuwig gelukkig

  ----------------------------------------

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel... dit herinner ik mij van de periode dat ik nog online datete:
  wat bij mij énorm scoorde waren spontaniteit, optimisme, gemeende interesse. Of een vraag over een klein detail in mijn profiel (wat bewees dat ze het wel degelijk gelezen hadden). En ook geen weken tussen twee opeenvolgende berichtjes, anders kreeg ik maar het gevoel dat ik "één van de zovelen" was... want dat was een afknapper, net zoals dt-fouten trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi nachtbraker. Dank je wel voor je reactie. Altijd leuk om iets te horen van een ervaringsdeskundige. Mag ik je vragen hoe je de mailconversaties op gang hield zonder dat daar de slop in kwam? Of ging je altijd al snel daten met iemand?

  groetjes
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel, een "ervaringsdeskundige" zou ik mezelf nu niet meteen noemen :-) Ik heb wel een aantal leuke dates gehad, maar een relatie is er niet van gekomen. Dat heeft verschillende redenen die ik hier niet ga opnoemen, maar je mag mij altijd privé mailen indien je er meer over zou willen weten.
  Ik heb eigenlijk nooit een probleem gehad met het op gang houden van mailconversaties. Er is altijd wel iets om over te mailen: hobbies, het werk, het nieuws, dingen die in de wereld gebeurd zijn, familie, ... Nu ja, misschien heeft mijn brede interesse er ook iets mee te maken. Ik sprak wel nooit af met iemand na een eerste mail. Meestal gingen er toch wel een paar weken over hoor, na een aantal mails weg en weer om de zoveel dagen. Iemand die onmiddellijk terugmailt en al direct wil afspreken lijkt me dan toch iets té wanhopig op zoek... Maar het kan ook een manier zijn, natuurlijk. Het is maar hoe je je er zelf bij voelt...

  Succes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen