woensdag 20 maart 2013

Lentekriebels


O meneer de weerman,

wanneer mag ik weer

mijn luchtige zomerjurkje aan?

en een zoele lentebries

door mijn haar voelen gaan?

zondag 17 maart 2013

Engelse thee en vrouwelijke truttigheid

Van de week werd mij de vraag gesteld of Jasper en ik nu een relatie hebben of dat we "friends with benefits"zijn. Ik wist hier werkelijk het antwoord niet op te geven. En zoals vrouwen gewoon zijn te doen besloot ik dit geval van twijfel te bespreken met mijn beste vriendin onder het genot van enkele koppen thee.

We zaten bij Kensington, een heel klein en gezellig tentje in het centrum van Den Haag. De eigenaar is een ongelofelijk lieve gayman die ieder hoekje van zijn theehuis heeft gevuld met oude kandelaars en verzamelde theepotten. Een enorm schilderij van Lady Di pronkt aan de ene muur (de schilderes was een dierbare vriendin van hem en onlangs overleden waardoor het werk voor hem nu een memoriam is voor twee geweldige vrouwen) en aan de andere muur een geweldige foto van Annie Lennox, zijn andere inspiratiebron. Als servies roze kopjes en porseleinen schoteltjes met beschilderde bloemen en een gouden randje, zoals je ze alleen nog kan vinden bij de kringloopwinkel. De taart was zelfgemaakt en nog warm van de oven. De liefde was te proeven bij iedere hap. Zelden heb ik zo genoten van vrouwelijke truttigheid. En omdat de eigenaar alleen Engels spreekt konden we ongestoord onze privégesprekken voeren.

"Hoe vaak hebben jullie elkaar al gezien dan?"
"Pas drie keer, maar we bellen ontzettend vaak."
"Dat klinkt wel als een beginnende relatie. Maar wat vind je er zelf van?"
"Ik weet het niet. Het is zo'n schemerfase. Vroeger vroeg je elkaar gewoon verkering en dan zei je ja of nee. Dat was duidelijker."
"En wat zegt je gevoel?"
Ik was even stil en dacht na terwijl ik een hap nam van de warme perentaart met verse room.
"Ik geloof niet dat ik verliefd op hem ben en ik denk ook niet dat ik dat ga worden."
"Oké. Maar je voelt je wel tot hem aangetrokken?"
"Dat weet ik ook niet. Ik vind hem niet echt lichamelijk aantrekkelijk, nee. Maar omdat ik weet wat hij met zijn aanrakingen voor elkaar kan krijgen verlang ik wel naar het fysieke contact."
"Mis je hem als je niet bij hem bent?"
"Nee, eigenlijk niet. Maar soms word ik wel geil bij het idee wat hij met me zou doen als ik weer bij hem zou zijn."
Merel vulde haar kopje bij met heet water uit de charmante theepot. Een ontsnapt strookje teer zonlicht scheen over haar blonde haar.
"Dus je houdt van de seks met hem en de telefoongesprekken?"
"Nou, eigenlijk alleen van de seks. Want het enige leuke aan die telefoongesprekken vind ik het luisteren naar zijn lage rustgevende stem."
Ze keek me aan met één opgetrokken wenkbrauw en een lachje krulde haar brede lippen.
"Jeetje, Lau. Je wil hem alleen maar voor de seks."
Ik moest een beetje giechelen toen de eigenaar net op dat moment kwam vragen of alles naar onze zin was. Nadat we hem uitgebreid gecomplimenteerd hadden over de verrukkelijke "pie" pakte ik mijn servet en veegde mijn mond af.
"Ik heb dus een friend with benefits."
"Nee schat, je hebt gewoon een seksscharrel."