donderdag 7 februari 2013

Blootgewoon

Iemand heeft me gerapporteerd bij facebook en een foto laten verwijderen die te expliciet was! Nou ja. Het gaat hier om kunst dames en heren. Niet om porno. En wat valt er nou helemaal op te zien? Ik heb de persoon in kwestie natuurlijk meteen ge-defriend. Het was een verkoper van herbal-life produkten. Nou, dan had ik het kunnen weten natuurlijk.

Om te zorgen dat dit schitterende schilderij alsnog verspreid wordt zet ik hem op dit blog. En wie dit nou ook zo'n lust voor het oog vindt, vanwege de fijne penseelvoering, de geslaagde compositie, de referentie naar het symbolisme, de knipoog naar Ophelia van Shakespeare, het kleurgebruik van de negentiende eeuw, een ode aan het realisme of gewoon omdat bloot niet altijd smerig hoeft te zijn, doet er goed aan deze afbeelding nog verder de weide wereld in te helpen (wel onder vermelding van de naam van de kunstenaar natuurlijk).

Alexander Ye Pavlovets
bron: http://artodyssey1.blogspot.gr/2010/03/alexander-ye-pavlovets-here-here-and.html

woensdag 6 februari 2013

Avondje uit

Gisteravond heerlijk concert van Royal Republic in Rotown. Zalige bak met energie over me uit laten storten.     Midden in een kluwen warme zwetende mensen die meedeinen en meezingen. Me mee laten slepen met de verdovende cadans en gierende tonen. Het was druk. Er stonden zelfs dranghekken voor het podium. Door de massa viel het niet op dat ik alleen was gegaan. Ik kon mengen met de meute. Kreeg biertjes aangeboden en deelde zelf uit. Open en vriendelijke gezichten om me heen. Lallende tongen bij mijn oor die me grappige verhalen wilden meedelen en zo nu en dan een verdwaalde arm om mijn middel of schouder. Zonder dat het opdringerig of broeierig werd. Dronken van de sfeer waggelde ik naar huis. Doe mij maar meer van dit soort avonden.


maandag 4 februari 2013

De beller

"Sorry dat ik je zomaar belde. Dat had ik eerst aan je moeten vragen."

Aldus Jasper de enneagrammenjongen, nadat ik eindelijk weer eens had ingelogd op de datingsite.
"Dat was inderdaad niet zo'n handige aktie van je. Beetje creepy."
"Ja, ik was je naam aan het googelen (geef toe, dat doet iedereen) en toen zag ik je telefoonnummer. Ik kon de verleiding niet weerstaan om erachter te komen hoe je stem zou klinken."

Als hij het zo brengt klinkt het al minder creepy en het vleit me natuurlijk dat hij mijn stem wilde horen. We chatten nog wat verder over hoe onze week was en dan valt mijn pc weer eens uit. Een half uur later is hij weer opgestart en kan ik verder met het toch wel amusante gesprek.
"Weet je, ik baal er best van dat je pc de hele tijd uitvalt als we net leuk aan het praten zijn."
"Ja, daar begin ik ondertussen ook een beetje genoeg van te krijgen. Maar ik heb voorlopig nog geen geld voor reparatie/nieuwe pc."
"Oké. Vind je het dan goed als ik je zo weer bel, dan?" vraagt hij heel voorzichtig. Ik twijfel even. Maar waarom ook niet? Hij heeft mijn nummer nu toch en een langer gesprek dan vijf minuten voeren via de pc gaat nu eenmaal niet meer.

Dus installeer ik me op mijn grote ligkussen voor de gaskachel en laat me bellen. Een uur later hangen we pas weer op. Die nacht ga ik slapen met een blij gevoel in mijn buik en kriebels in mijn kruis.