vrijdag 25 januari 2013

Nieuwe redder in nood

Mijn computer doet al weken raar. Maar nu slaat hij halverwege opeens telkens af. Als ik hem weer opnieuw opstart doet hij het weer gewoon, totdat er allerlei kleuren verschijnen en vervolgens alles weer zwart wordt.

Tijd om mijn computermannetje te bellen.

Hij is een goede vriend van me die ik voornamelijk zie als we met een vast groepje vrienden gaan stappen. Maar als ik hem nodig heb voor de pc, dan komt hij bij mij thuis, tuurt een half uur naar mijn pc, klikt hier en daar, start de boel opnieuw en zijgt dan verwachtingsvol zuchtend neer op mijn bank. Hij weet al wat de beloning zal zijn voor zijn gedane moeite: pannenkoeken.

Het is een soort deal geworden. Hij fixt mijn pc, ik bak voor hem pannenkoeken op verzoek. Met spek, met kaas, met appel. Hij hoeft maar te roepen en het wordt vers en dampend voor zijn neus neergezet. Voor ons allebei een vervulling van behoeften. Voor hem ben ik dan even de moeder die hem verwent door dat te koken waar hij het meest van houdt en hij is dan even mijn vader die zonder morren mijn fietsband (in dit geval pc) repareert.

"Ben je er al achter wat het probleem is?"
"Nou, ik heb er even een virusscanner op losgelaten, maar met de besmettingen valt het wel mee. Maar ik denk dat ik wel weet wat het is. Heb jij een stofzuiger?"
"Huh? Ja natuurlijk. Maar waar heb je een stofzuiger voor nodig? Vond je de pannenkoeken zo lekker dat je nu ook mijn huishouden wilt gaan doen?"

Maar dat bleek het niet te zijn. Hij schroefde de zijkant van de computerkast af en de binnenkant was helemaal zwart. Doorgebrand? Dacht ik eerst nog. Maar nee. Het was haar. Zoveel kattenhaar dat ik er zelf een nieuwe kat van had kunnen breien. Met een beetje lang bruin Laurahaar erbij. Ik kreeg er zowaar een kleur van. Maar goed dat mijn moeder dit niet zag. Daar gaat mijn lintje voor beste huisvrouw van het jaar.


4 opmerkingen:

 1. Haha! Leuk geschreven, vooral dat idee van een kat te breien :D 'k Moet er echt om lachen! (en dat kan ik wel gebruiken in deze examentijd ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pannenkoeken....dat KLINKT al gewoon lekker !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, echt leuk gevonden, je moet er maar opkomen. Teveel haar op je moederbord doet je pc echter niet crashen maar voor pannenkoeken zou ik ook wel zoiets kunnen verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bang dat je gelijk hebt. Mijn pc is gister alweer twee keer vastgelopen. Voor niks pannenkoeken staan bakken :s

   Verwijderen