woensdag 27 maart 2013

NIET leuk meer

Zondag de hele dag in Noord-Brabant vertoefd met de enneagrammenjongen. Het leek me een goed idee om eens wat meer tijd samen door te brengen en elkaar wat beter te leren kennen. Waarschijnlijk omdat ik er nog niet aan wilde dat we echt alleen maar contact hadden voor de seks.

Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat dat ook kon betekenen dat ik steeds meer op hem af zou knappen.

Waarom? Tja, het zijn de kleine dingen die het doen. Taalgebruik is daar een voorbeeld van. En dan vooral de kleine woordjes. Even een greep uit de dialogen van die dag:

Ik: "Ik ben nog nooit in India geweest."
Hij: "Je bent NOG nooit in India geweest."
Ik: "Oké, ik ben NOG nooit in India geweest. Al denk ik niet dat het daar van zal gaan komen. Er staan andere landen hoger op mijn lijstje.
Hij: "Dat in NU jouw mening."

Ik: "Het is te koud om naar buiten te gaan. Zullen we een bordspel gaan doen?"
Hij: "Laten we gaan schaken."
Ik: "Ik kan niet schaken."
Hij: "Je kan NOG niet schaken."
Ik: "Ik kan het inderdaad ooit eens leren, maar ik denk niet dat ik er veel aan zal vinden aangezien ik niet van strategische spellen houd. Daar ben ik gewoon niet zo goed in."
"Hij: "Daar ben je NOG niet goed in."
Ik beetje boos: "Ik ben gewoon niet zo goed in strategische spellen. Feit. Je hoeft toch niet overal goed in te zijn of alles te leren?"
Hij onverstoord.: "Daar gaat het niet om. Wat ik bedoel is dat jij de hele tijd het woordje "niet" gebruikt. Het universum kent het woord "niet" niet."
Ik verbluft: "......"


Later die avond belandden we onvermijdelijk in bed. Ik gebruik het woord onvermijdelijk vooral omdat we al afgesproken hadden dat ik daar zou blijven slapen en ik geen zin had in een ruzie en uiteindelijk ook niet in de bobbelige bank. Ik nam voor de verandering ook maar eens het initiatief simpelweg omdat het nu mijn beurt was. Maar ik heb er NIET erg veel van genoten. Ik heb daarna ook NIET lekker meer geslapen en ik ben ook NIET van plan om hier nog eens terug te komen.

Maar misschien moet ik maar niet letterlijk tegen hem zeggen: "Ik vind je NIET leuk meer." Aangezien het universum (ofwel het egocentrum) van meneer het woordje NIET niet kent.

2 opmerkingen:

 1. Laura,

  Oftewel je ziet een relatie "NU NOG NIET" zitten dus.
  Leg hem het volgende citaat maar eens voor:
  "Een nietmachine niet en een naaimachine niet".

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is precies iemand die zichzelf geweldig vindt. Daar heb ik maar één woord voor: njet.

  BeantwoordenVerwijderen