vrijdag 11 januari 2013

In de la

Na de mislukte date niet veel contact meer gehad met die jongen. Hij stuurde me nog wel een mailtje met de vraag of ik goed thuis was gekomen en de mededeling dat het gezellig was. Het klonk meer als zijn goede opvoeding die sprak. Ik heb een even beleefd en afstandelijk een mailtje terug gestuurd. Daarna niets meer.

Dat het contact over is maakt me eigenlijk helemaal niets uit. Ik zit ondertussen alweer met andere gasten te mailen en te chatten. Die jongen is afgekeurd in ingeruild. Zo makkelijk gaat dat met de moderne media. Bevalt iemand niet? Valt hij tegen? Geen probleem. We stoppen hem in een laatje voor als we ooit weer eens contact willen en voor nu trekken we een paar andere laatjes open. Internet is als een grote apothekerskast. Veel meer laatjes dan je eigenlijk nodig hebt. Nieuwsgierig als ik ben wil ik weten wat er in al die laatjes zit en loop daardoor het gevaar alles tegelijk open te willen trekken zonder eens goed te kijken of er misschien nog wel meer in zit. En gestructureerd als ik ben wil ik al meteen een label op de la kunnen plakken. Dan weet ik wat erin zit en kan ik het weer terug vinden.

Nadeel van mensen in laatjes stoppen is alleen dat je kans loopt dat ze er niet meer zijn als je na een te lange tijd hun laatje weer eens besluit open te trekken. "Ojee, deze doet het niet meer. Hij is slap en levenloos." Tja, je moet ze ook wel eten en aandacht geven op zijn tijd. Anders gaan ze dood.

Heeft Annie M.G. Schmidt daar wel over nagedacht toen ze besloot haar geliefde in een doosje te doen?


8 opmerkingen:

 1. Laura,

  Eigenlijk een soort tamagotchi, hiervan zijn er veel verschillende en je kunt ze ook verzamelen!

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij mij leefden tamagotchi's nooit lang ben ik bang. Dat zou een slecht teken kunnen zijn. Maar gelukkig heb ik hier een tevreden zwarte kater op mijn schoot die er nog springlevend uitziet. Blijkbaar kan ik alleen liefde en aandacht geven als ik dit ook terug krijg. In vorm van een kopje op zijn tijd mag dus ook, zolang het maar oprecht gemeend is.

   Verwijderen
  2. Laura,

   Hier geloof ik niets van, want zeker in het geval van de kater was het andersom. Jij hebt hem eerst liefdevol opgenomen en wist ook niet wat je ervoor terug zou krijgen.
   Je was er niet naar op zoek, hij kwam plotseling op je pad en dat kan je met een aardige jongen ook zo maar overkomen.

   Groetjes,

   jeer

   p.s.
   Is het mooie "illustratiemeisje" in de diverse logjes een beeld van de werkelijkheid of een ideaal beeld?

   Verwijderen
  3. Terwijl ik wacht tot die aardige jongen op mijn pad komt dood ik de tijd met daten ;p

   Ik probeer in mijn illustraties altijd de waarheid zoveel mogelijk te benaderen. Alleen ben ik niet goed in het tekenen van neuzen, dus die zien er in alle plaatjes hetzelfde uit, bij iedereen. Dat moet ik er dan wel even bij vermelden.

   Verwijderen
 2. We leven inderdaad in een wegwerpmaatschappij... Niet goed genoeg? Inruilen voor iets anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik voor de volgende date eens naar de kringloopwinkel

   Verwijderen
 3. Hihi, een date uit de kringwinkel. Dat wil ik ook wel :) Past bij het 'consuminderen'. Zeer trendy momenteel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het probleem is dat je na een tijd niet meer de tijd en moeite neemt om moeilijk open te krijgen lades, opent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen