vrijdag 5 april 2013

Meesterflirt

Gisteravond was ik op een expofeestje. Het was lekker druk en gezellig. Veel hippe jonge mooie mensen en de zaal was bijna te klein voor alle bij elkaar gepropte creativiteit. Ik stond aan de bar mensen te observeren. Eén van hen viel erg op. Een knappe man van begin dertig met een ovaal gezicht en vriendelijke ogen. Hij was binnengekomen met een mooie blondine die duidelijk niet zijn zus was. Het was me opgevallen dat zijn vriendin zich subtiel van het toneel verwijderde iedere keer als hij met een jonge meid aan het flirten was. Ze zag er niet geïrriteerd uit, maar ging gewoon met iemand anders staan praten tot hij haar weer een drankje kwam brengen, even aandacht gaf en dan gewoon weer verder ging met flirten met een nieuw gearriveerde.

Ook ik was op een gegeven moment aan de beurt en hij kwam naast mij aan de bar hangen.
"Helemaal alleen vanavond?"
Ik knikte.
"Je voelt je volgens mij prima op je gemak hier. Ben je één van de kunstenaars?"
"Nee hoor, ik ben gewoon een kijker."
"En bevalt het wat je ziet?"
"Tot nu toe vind ik het vooral vermakelijk."
"Vermakelijk?" Een dikke bruine wenkbrauw schoot omhoog en zijn ogen kregen een ondeugende glans.
"Je vriendin lijkt het niet erg te vinden dat jij met ieder jong grietje flirt." ging ik verder.
Hij speelde met een bierviltje.
"Dat komt omdat ze weet wat ik doe." zei hij.
"En wat is het dan wat jij doet?"
Hij zuchtte en legde het bierviltje weer weg.
"Goed dan. Cut the crap. Wat jij wilt...Ik ben een Masterflirt."
"Een wat?"
"Een versierders coach. Ik leer onzekere mannen hoe ze een vrouw moeten versieren."
Oké, dat had ik niet verwacht. Ik bedankte hem voor zijn eerlijke antwoord en hij stelde zich voor als Tom G.

De naam Tom G. klonk me bekend in de oren en opeens besefte ik me dat Jasper enkele boeken van hem in zijn boekenkast had staan.
"Ik heb onlangs iets gehad met iemand die volgens mij jouw cursussen heeft gevolgd."
Tom bekeek me en zei toen: "Dan heeft de cursus gewerkt."
"Nou, dat weet ik niet zo zeker. Ik bedoel, het is waar dat hij mijn aandacht wist te vangen, maar het lukte hem niet om die vast te houden."
Tom haalde zijn schouders op. "Dat is ook niet de bedoeling. Het gaat alleen maar om het scoren. Het binnenhalen van zoveel mogelijk telefoonnummers en eventueel de seks. Dat vergroot het zelfvertrouwen. Het gaat eigenlijk niet om de vrouwen zelf."
Ik was perplex en wist even niet of ik nu verontwaardigd of boos moest gaan reageren. Zoals meestal in dat soort situaties stond ik met mijn ogen te knipperen en zweeg ik.
Tom gaf me zijn kaartje. "Zoek maar op internet, dan begrijp je het beter." en hij maakte zich uit de voeten.

Thuis was dat het eerste wat ik deed. Tom de Meesterflirt had ik al gauw gevonden. Ik bekeek wat videootjes van seminars en ik voelde me gebruikt. Door verder te zoeken op het net herkende ik meer en meer trucjes van Jasper. Die zwart gelakte vingernagel die ik niet had begrepen, bepaalde opmerkingen die hij wel eens maakte. "Dat vette haar kan je best hebben." dat soort dingen. Allemaal voorgekauwde NLP. Jasper bleek een in elkaar gebouwd typetje te zijn van workshops en seminars. Ik kwam het woord Pick Up Artist tegen en las met afgrijzen hoe ik het slachtoffer was geworden van social dominance. Althans, volgens de overtuiging van kneuzen als Jasper die geen idee hebben hoe ze met een vrouw moeten omgaan en dus maar honderden euro's uitgeven om zelfvertrouwen te kopen van mannelijke egotrippers als meneer Gorny en zichzelf op die manier voor de gek houden. Het waren namelijk niet de gekke trucjes en het gemanipuleer waardoor ik voor Jasper was gevallen, maar zijn gevoelige ogen en de tantra-seks. De enige cursus die wél waar voor zijn geld had geboden. Juist door de rare dialogen en het gevoel dat hij niet normaal met me kon communiceren ben ik op hem afgeknapt.

Op Tom G. kan ik niet boos zijn, die heeft gewoon heel slim een gat in de arbeidsmarkt weten te vullen. Geld verdienend aan wanhopige sukkels die niet zelf na willen denken en behoefte hebben aan een charismatische führer. Voor Jasper voel ik vooral medelijden. Wat een zielig klein mannetje dat met al zijn "wijze" woorden uit zelfhulpboeken niet eens weet hoe hij contact moeten maken met zichzelf. Daar sta je dan met je zwarte vingernagel en een boekje vol telefoonnummers waarbij je geen enkel gezicht, laat staan een karakter bij weet te plaatsen. En als hij op een dag per ongeluk de vrouw van zijn leven lijkt te hebben versierd, weet hij niet eens hoe hij haar bij zich zal moeten houden.13 opmerkingen:

 1. Laura,

  Bijzonder en bizar verhaal!
  Jasper noem ik nog 1x "Lucky Guy" afgezien natuurlijk van het echte geluk.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Laura, leuk geschreven stukje tekst. Jammer alleen dat het een volledige verzinsel is aangezien wij dit gesprek nooit gehad hebben. En ik zou het moeten weten aangezien ik Tom Gorny ben.

  Zijn er mannen in de wereld die er op de hierboven omschreven manier instaan? Absoluut en die mannen hebben niks bij MasterFlirt te zoeken! Is dit onze insteek met MasterFlirt? Absoluut niet! Wij houden ons verre van Pickup artist praktijken en in mijn optiek is niks lagers dan vrouwen scoren om het scoren. Lees ons boek en site er maar op na of check onze youtube kanaal "masterflirtkanaal"

  Anyways, als het je leuk lijkt om je wel echt te verdiepen in wat wij doen en waar wij voor staan, nodig ik je bij deze uit om gezellig eens in Rotterdam bij ons op kantoor langs te komen. Kun je daarna een eerlijk stukje schrijven over MasterFlirt en mij. Ben benieuwd of je het aandurft.

  Groetjes en ik hoop van je te horen (tom@masterflirt.nl)

  Tom Gorny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tom,

   leuk dat je reageert. Ik begrijp dat je dit stukje negatief over vindt komen. Het is helaas echt waar dat deze jongen jouw cursussen op deze manier heeft gebruikt en naar ik begreep enkele van zijn Pick Up Artist vrienden ook.

   Ik wil graag eens bij je langs komen op kantoor (benieuwd of je me nog zal herkennen). Je hebt er alle recht op om te proberen mijn negatieve beeld over dit soort workshops te weerleggen. Je zal binnenkort een mail van me ontvangen voor een afspraak.

   groetjes,
   Laura

   Verwijderen
  2. Hee Laura, gaaf dat je reageert, ben ook benieuwd of ik jou ken. We gaan snel meeten.

   Wat ik jammer vind is dat bovenstaande verhaal afbreuk doet aan wat jij zelf zegt. Namelijk dat het niet jouw intentie is om de verhalen te romantiseren, te verdraaien of op te leuken met fictie.

   Feit is namelijk dat ik nooit tegen jou heb gezegd dat MasterFlirt draait om het trainen van onzeker mannen in het "scoren van chicks". Feit blijft ook dat ik überhaupt geen visite kaartjes heb, laat staan dat ik die dan vervolgens uitdeel. De door jou omschreven interactie is dan ook een volledige verzinsel.

   Ik zal niet jouw negatieve beeld over wat jij noemt "dit soort workshops" proberen te weerleggen. Ik sta enkel voor MasterFlirt sta en wat anderen doen, is aan hun.

   Tot snel, kijk er naar uit je te ontmoeten!

   Tom

   Verwijderen
  3. het is gewoon zo. of het nou wel de bedoeling is van het boek of niet..mannen denken erdoor dat ze vrouwen moeten en kunnen domineren...dat vrouwen dingen zijn waar ze zo en zo op knoppen kunnen drukken en er dan het gewenste gedrag uit komt, en als dat dan niet gebeurd, ligt het allemaal aan de vrouw. Vrouwen worden als lustobjecten neergezet..Ik ken jongens (of kan ik beter zeggen jongetjes) die zelf masterflirt clubjes hebben opgezet en dan elke week uitgaan om maar zoveel mogelijk vrouwen te scoren..en dan allemaal volgens het masterflirt principe...niets vragen,(want dat is smeken)maar mededelen. vooral niet te lief zijn en niet teveel toegeven aan de vrouw..dominant wezen, het alphamannetje zijn. De mannen die ik ken die masterflirt lezen, zijn zelfs van mening dat vrouwen onderdanig moeten zijn en minder zijn dan mannen!, en dat soort onzin. Dus beste Tom Gorny..misschien is uw bedoeling wel goed...maar niet elke vrouw is hetzelfde. en er zijn dus vrouwen die niet gedient zijn van mannen die geen tegenspraak dulden en zich gedragen als een botte, arrogante egoistische zilverrug gorilla!..Oja en die mannen waar ik het over heb, die zijn helemaal niet zo succesvol in de liefde, en de meeste hebben een kind van een vrouw die allang op hun uitgekeken is door hun gedrag nou bravo zou ik zeggen...goed gedaan jongens!...

   Verwijderen
  4. en vooral niet volgens redelijkheid of gevoel handelen, maar allemaal volgens het boek..alsof het de fcking bijbel is

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Aan jou om te beslissen Nachtbraker. Check onze site en youtube kanaal en vorm jouw eigen mening. http://www.youtube.com/user/masterflirtkanaal

   fijn weekend iedereen

   Tom Gorny

   Verwijderen
 4. Haha, dit gaat nog een staartje krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Tom Gorny.......hmmm zou bij mij geen kans maken....haha Mannen zonder haar is als een ei zonder zout, hoe goed z'n babbel ook is. Hij heeft wel een goede tandarts, nu nog een goede haarspecialist.

  BeantwoordenVerwijderen